Fit, gezond en in beweging de feestdagen door

Met januari in zicht, zetten we meteen de eindspurt van het jaar 2023 in! We blikken terug op wat geweest is, en kijken verheugd uit naar wat komt. 

December, een periode vol feestvreugde en sfeer. Drukke agenda’s, gevulde feesttafels en gezellig tafelen zetten al snel routine even aan de kant. Beweging beperkt zich vaak tot boodschappen doen of de hond uitlaten. 

 

Hoe behoud je nu juist jouw sportroutine tijdens die drukke periode van het jaar? Hoe verlies je jouw focus niet en kan je jouw sportieve doelstellingen ononderbroken verder zetten? Gym Tonic deelt graag haar tips om fit, gezond én in beweging het eindejaar door te komen. 

Wat doet beweging met jouw lichaam? 

Een gezonde geest in een gezond lichaam! Een uitspraak naar waarheid. Maar waarom juist? De gezondheidsvoordelen van beweging zijn talrijk. We kunnen niet voldoende benadrukken wat beweging kan betekenen voor je fysieke, mentale én sociale welzijn.

 

Een actieve levensstijl vermindert de kans op hart- en vaatziekten of dementie aanzienlijk. Daarnaast verklein je het risico op diabetes. Bewegen op regelmatige basis komt jouw gezondheid dus ten goede. Versterk jouw lichaam van binnenuit tegen allerlei ziekten en kwaaltjes. Ook tijdens de eindejaarsperiode! Geef jouw immuniteit een boost door voldoende beweging in je drukke planning op te nemen. 

 

Vragen de voorbereidingen voor de feestdagen veel van je energiepeil? Ook daarvoor kan beweging de remedie zijn. Verbeter jouw slaapkwaliteit en stimuleer je bloedsomloop met een sportsessie. Kies voor een actieve pauze én ga fit en gezond de feestdagen door! 

 

Wanneer we te lang stilzitten, gebruiken we onze spieren nog op een zeer beperkte manier. Hierdoor verbranden we minder, en zal ook onze spijsvertering anders reageren. Stimuleer jouw vetverbranding door voldoende in beweging te blijven. Elk bewegingsmoment telt!

Het behouden van een fit en gezond lichaam tijdens de feestdagen!

Bepaal jouw uitdaging. Vaak verliezen we aandacht voor onze sportdoelen vanwege de drukte die de feestdagen met zich meebrengt. Of het nu om tijd, energie of motivatie gaat, het in kaart brengen van jouw uitdagingen is de eerste stap bij het behalen én behouden van jouw sportieve doelstellingen. 

 

Plan jouw workout vroeg op de dag in. Wanneer je de dag start met sporten, voel je je fris en energiek om aan de slag te gaan in de keuken. Zo hoef je niet je planning aan te passen doorheen de dag om jouw trainingssessie er tussen te nemen. Een early bird gym sessie werkt beter dan koffie! Breng je bloedsomloop op gang en gun jezelf geen excuus om die workout toch maar over te slaan tijdens de eindejaarsperiode.

 

Zorg voor balans. Heel wat supermarkten hebben tijdens de feestdagen extra lekkers in het aanbod. Dit in combinatie met de uitgebreide feestmaaltijden in het vooruitzicht, kan je spijsvertering aardig uit balans halen. Ben je in de mogelijkheid om je feestdiner zelf te koken? Kies voor een evenwichtig en vers menu. Vers bereide gerechten bevatten meer voedingswaarde dan voorverpakte kant-en-klare gerechten. Gezond en feestelijk koken is weer helemaal in trend. Kies voor een eiwitrijke maaltijd, bv vis met groenten.

 

Zorg voor voldoende slaap tijdens de feestperiode. Wanneer je niet voldoende slaapt, wordt jouw stofwisseling niet voldoende op gang gebracht. Je verzadigingsgevoel raakt aardig ontregeld, waardoor je al snel aan de feesttafel een goed gevuld bord verorberd. 

 

Beperk je eenheden alcohol. Een glaasje kan geen kwaad, maar overdaad is nooit een goed idee. Ook niet tijdens de eindejaarsperiode. Benoem jezelf bewust tot ‘BOB’ & beperk je alcoholopname. Je zal merken dat door je alcoholopname te beperken je slaap kwalitatiever zal zijn & je recuperatie optimaler. De vrijgekomen energie zal je activiteitenniveau ten goede komen! Probeer ook voldoende water te drinken aan de feesttafel. Een goede regel is per glas alcohol minstens 2 glazen water.

 

Betrek jouw familie en vrienden in jouw bewegingsmoment. Samen sporten is leuker dan alleen. Ook tijdens de feestdagen kan dit een fijne activiteit zijn. 

Ga op wandel tussen enkele gangen van het diner. Of doe een video-workout in de woonruimte, samen met vrienden of familie. Entertainment en plezier verzekerd! 

Heb jij onze workout video’s al ontdekt in de app? Ook van op afstand kan je deelnemen aan jouw favoriete groepsles dankzij het Gym Tonic online programma. 

 

Sport je liever alleen, maar heb je nood aan een stevige houvast? 

Ontdek de Gym Tonic bewegingsbox. Leuk om te geven, maar ook leuk om jezelf kado te doen. Om te kunnen bewegen heb je niet veel plaats of materiaal nodig. Elke stap richting een actieve levensstijl telt! Met de Gym Tonic box doe jij jouw workout gemakkelijk van thuis uit dankzij de handige manual en duidelijke video’s. 3 trainingen van 30 min per week, en je zit zonder twijfel weer fit aan de feesttafel.   

Ben je nog geen lid? Maar ben je benieuwd hoe Gym Tonic jou kan ondersteunen doorheen het gehele jaar? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze medewerkers en ontdek het Gym Tonic effect zelf!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Beweging als medicijn tegen stress & burn out

In het haastige, drukke leven van vandaag lopen we snel de voeten van onder ons lijf om de balans te vinden tussen werk, gezin en vrije tijd. De vele prikkels kunnen daardoor echter voor heel wat mentale onrust zorgen. Niet alleen voor onze fysieke gezondheid is het van belang om ‘stressverlagende activiteiten’ in de dagelijkse routine op te nemen. Ook onze mentale weerbaarheid krijgt hierdoor een boost.

Lees meer »

Koolhydraatarm & eiwitrijk dieet: een goed idee

Met de lente en zomer in het vooruitzicht kijken we misschien wat kritischer wat we op ons bord leggen. Winterse recepten maken plaats voor meer zonnige alternatieven. Frisse seizoensgroenten komen weer op het menu en lichtere maaltijden genieten de voorkeur.

Lees meer »

Contacteer ons

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Meer info premium resultaatprogramma

Op zoek naar een EFFECTief afslankprogramma?