Krachttraining

Op een efficiënte manier je spierkracht vergroten én je gewicht behouden? Kies dan voor krachttraining bij Gym Tonic in Reet/Rumst.

Wat is krachttraining?
Bij krachttraining doe je onder begeleiding van een coach in een kleine of grote groep oefeningen op toestellen om zo je spiermassa te behouden of verhogen, en aan kracht te winnen. 


Voor wie is krachttraining bedoeld?

Voor iedereen die sterkere spieren wil en de natuurlijke afname van de spiermassa bij het ouder worden wil afremmen of tegengaan.

 

Welke resultaten bereik je met krachttraining?

  • meer spiermassa en kracht
  • een strakker en mooier figuur
  • een betere vetverbranding
  • een gemakkelijker behoud van je gewicht
  • minder kans op osteoporose
  • meer evenwicht (letterlijk en figuurlijk)

Wil je ook gewicht verliezen of kiezen voor de optimale voeding bij krachttraining? Dan raden we je de begeleiding van een voedingsconsulent van onze groepspraktijk 4Effect aan. Of kies voor een leerrijke opleiding over voeding.

FAQ strength zone voor leden

Gym Tonic vernieuwde de krachtzone op de mezzanine. We maakten de shift naar een hedendaagse look & feel en naar functionele trainingsmaterialen en -apparatuur. Onze keuze is niet lukraak gekozen!

 

De combinatie van toestellen & materialen is zorgvuldig samengesteld. Onze missie daarbij? Jullie de beste mix van apparatuur aanbieden om op een functionele & tijdsefficiënte manier aan krachttraining te doen. We hebben onze keuze gemaakt vanuit een functioneel standpunt. We wilden ook graag een meer ruimtelijk gevoel creëren. Concreet: met minder toestellen, kan je nu gevarieerder trainen én heb je meer ruimte daartoe.

 

Krachttraining is én blijft een must op elke leeftijd én voor elk trainingsniveau. Functionele krachttraining heeft als meerwaarde dat je je bewuster wordt van je lichaam én meer controle over je bewegingen leert. Onze opgeleide & ervaren trainers begeleiden jouw daar graag bij!

 

Wij organiseren vanaf maart 2023 ook wekelijks krachtworkshops. Ons doel daarbij? Jou vertrouwd maken met de materialen, het correcte gebruik & de variatiemogelijkheden. Bekijk de timing en thema’s & schrijf je in via onze app.

In deze FAQ geven we een antwoord op de meest voorkomende vragen. Heb je een andere vraag, feedback of een suggestie? Aarzel niet om ons te contacteren of ons aan te spreken.

Dat is correct. Met de vernieuwing hebben wij steeds het functioneel nut van krachttraining in het achterhoofd gehouden. Hierbij trachten we bewegingen te trainen en geen geïsoleerde spieren of spiergroepen. Het voordeel van deze aanpak is dat je een gespierd & sterk(er) lichaam ontwikkeld voor het dagelijkse leven. Bijkomend voordeel is tijdswinst: je zal in minder tijd je volledige lichaam kunnen trainen. Voor het trainen van geïsoleerde spiergroepen zoals biceps/triceps en abductor/adductor zijn tal van alternatieven met de huidige apparatuu en materialen. Dit zowel in het kader van training als revalidatie. Onze trainers & therapeuten maken jou daar graag wegwijs in. Maak daarvoor een afspraak bij éen van onze trainers. Dit kan bij het onthaal van Gym Tonic. Een individuele opvolging is trouwens inbegrepen in de kost van je lidmaatschap en dit om de 8 à 10 weken.

De ervaring & wetenschap leert ons dat bij velen de borstspieren verkort zijn. Dit veeleer door ons toenemend zittend bestaand. Gevolg hiervan is dat houding & mobiliteit in het bovenlichaam beperkt worden. Dit kan leiden tot nek- en rugklachten. Om die reden is er gekozen om geen chest press toestel te voorzien. De borstspieren kunnen echter op heel wat verschillende manieren aan de half racks, met halters & aan de kabeltoestellen worden getraind. Onze trainers informeren je hier graag over. Twijfel niet ons aan te spreken bij vragen of maak een afspraak voor een individuele opvolging of een nieuw en aangepast trainingsschema.

Er zijn heel veel manier om functioneel & esthetisch sterke buikspieren te trainen. De abdominal crunch zorgde enerzijds bij velen voor last in de onderrug, wegens te beperkt gebruik van de diepe buikspieren, anderzijds is het geen beweging die wij in de hedendaagse gezondheidscultuur nog promoten. Er zijn heel wat alternatieven om de buikspieren te trainen. Basis daarbij is te werken aan een goede core-stability: het optrainen van de dieper gelegen buik-, rug-, en bilspieren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het grond- en kabeloefeningen. Laat je informeren & inspireren door onze trainers!

Wij hebben specifiek gekozen voor deze toestellen omdat deze onderscheidend zijn in het unilateraal ‘loaden’. Dit wil zeggen dat de kracht die je aan de ene kant genereert, volledig onafhankelijk is van de andere kant. Zo kan je sneller verschillen in kracht detecteren en hier gericht mee aan de slag gaan. Daarnaast kan je met deze toestellen jouw gewichten met het minimum aanpassen dankzij de plates tot van 0,5 kg. Hierdoor kan je jouw lichaam uitdagen, zonder meteen overbelasting op je spieren & gewrichten te creëren.

Heel wat! Het aantal variaties aan de kabeltoestellen is oneindig. Je kan dmv de verschillende accessoires icm gebruik van functionele materialen & bv elastieken je hele lichaam op een functionele manier trainen. Spreek één van de trainers op de vloer aan of maak een afspraak voor een 1-op-1 afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Omdat we geloven dat deze toestellen passen in het concept van kracht- en performance training. Om een fit & belastbaar lichaam te hebben, zijn zowel cardio- als krachttraining essentieel. Met de betreffende toestellen kan je (voorafgaandelijk) aan een kracht-workout je lichaam functioneel opwarmen.

Met een half rack kan je heel wat functionele oefeningen uitvoeren zoals de squat, deadlift, overhead press, bench press, pull-up beweging, bend over rows, … Het voordeel van deze bewegingen is dat je steeds je dieper gelegen ‘core’ spieren traint icm basisbewegingen uit het dagelijkse leven (duwen, trekken, buigen & strekken). In principe kan je dus met een half rack een zeer complete & total body workout uitvoeren. Spreek onze trainers zeker aan of maak een afspraak om de mogelijkheden en het juiste gebruik ervan te bekijken.

Contacteer ons

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Meer info premium resultaatprogramma

Op zoek naar een EFFECTief afslankprogramma?