Veelgestelde vragen

Algemeen

We hanteren een totaalaanpak met één doel: jou helpen om resultaten te behalen én behouden. Je sport en beweegt bij Gym Tonic onder persoonlijke begeleiding. En dat op moderne en innovatieve toestellen in een bruisende, familiale omgeving.

Zeker! Al onze trainers zijn geschoolde professionals. Bovendien kun je rekenen op de ondersteuning van een team van kinesitherapeut en en een osteopaat, voedingsconsulent en mental en performance coach via 4Effect by Gym Tonic. Heb je een gezondheidsprobleem? Dan praten we daar uitvoerig over tijdens je eerste afspraak en passen we je sportplan aan. Indien nodig ga je langs bij 4Effect by Gym Tonic voor een uitgebreidere screening of bijkomend advies op jouw maat

Je bent van harte welkom bij Gym Tonic! Omdat een persoonlijke aanpak centraal staat, starten we graag met een inleidingsgesprek. Dit gesprek gebeurt op afspraak. In het gesprek, waarvoor we 30-45 min tijd voorzien, stemmen we af wat jouw sportieve doelstellingen en verwachtingen zijn. We lichten aansluitend onze aanpak & het aanbod toe dat bij jouw wensen en mogelijkheden aansluit. Dit gesprek is vrijblijvend. Indien je na dit gesprek enthousiast bent, kan je je inschrijven en worden je persoonlijke startafspraken gemaakt met éen van onze trainers.

Dat klopt! De missie van Gym Tonic is om jou in beweging te zetten. Daarom nodigen we je bij interesse graag uit bij ons voor een inleidingsgesprek. In dit gesprek bespreken we de mogelijkheden en lichten we programma’s en bijdragen toe.

Bij Gym Tonic willen we jou op een duurzame manier, vanuit een lange termijnvisie in beweging zetten. We geloven niet in quick wins! We begeleiden jou naar het behalen én behouden van echte resultaten. Indien je enthousiast bent over onze totaalaanpak, bedraagt het minimale engagement daarom 6 maanden. Je kan ervoor kiezen om je totale bijdrage bij aanvang te betalen, of per maand te spreiden. In dat laatste geval gebeuren de betalingen via maandelijkse domiciliëring.

Gemakkelijke kleding, goede sportschoenen, een drinkbus en eventueel een hartslagmeter. Wij voorzien twee handdoeken en douchegel. Je drinkbus kun je vullen aan onze drinkwaterfontein.

Als lid krijg je een login en paswoord voor onze Gym Tonic leden app. Daarmee kun je je via onze app inschrijven voor een groepsles. Ben je geen lid en wil je deelnemen aan een groepsles? Ontdek dan onze Try Out Pass. Onze trainers hebben een digitale agenda. Je maakt je afspraak met hen telefonisch, face to face of via e-mail en krijgt achteraf een automatische bevestiging.

Ja, dat kan. We hebben een 3x Try Out Pass van 30 euro voor mensen die willen ontdekken of Gym Tonic bij hen past. Deze try out pas ook via de Gym Tonic leden app aangevraagd worden en als clublid kan je vanuit de app je eigen netwerk uitnodigen. Beweeg je weinig? Start je pas met sporten? Of heb je problemen met je gezondheid? Dan hebben we eerst een inleidingsgesprek waarin we peilen naar je behoeften, wensen en sportieve voorgeschiedenis.

Ja. We zijn 360 dagen per jaar open. Dus ook in de vakantieperiodes en op de meeste feestdagen.

Individueel sporten

Absoluut! Gym Tonic staat voor een professionele en persoonlijke totaalaanpak. Aan de hand van onze Gym Tonic Experience Journey word je in 4 stappen begeleid naar het behalen en behouden van jouw gewenste resultaten. Wij voorzien een intensieve begeleiding in de startfase, en volgen je verder om de 10 à 12 weken op en dit zolang je aangesloten bent. Bij elke tussentijds contactmoment met jouw trainer, brengen we jouw vorderingen in kaart en passen we je persoonlijk sportplan aan.

Zeker en vast! De trainers en coaches bij Gym Tonic hebben een opleiding lichamelijke opvoeding genoten en/of hebben een gelijkaardige vorming achter de rug. Bovendien wordt het ganse team op regelmatige tijdstippen zowel intern als extern bijgeschoold om op de hoogte te blijven van nieuwe tensensen en inzichten.

Nee. Als lid van Gym Tonic ben je altijd welkom. Je moet alleen voor de eerste 4 sessies en voor de persoonlijke check up’s (om de 8 à 10 weken) een afspraak maken met je sportcoach. Verkies je begeleiding zonder afspraak? Dat kan tijdens onze uren vrije coaching.


Train je een-op-een? Dan train je elke week op hetzelfde tijdstip met jouw persoonlijke trainer en kom je dus altijd op afspraak. Bij de start van je een-op-een training leg je dit tijdstip in onderling overleg met je trainer vast. 

Comfortabele kleding die ademt en goede sportschoenen. En voor de dames: een degelijke sportbeha. We geven je graag advies over de beste sportoutfit en adressen waar je die outfit kunt kopen.

Het water van onze drinkfontein is in de meeste gevallen meer dan genoeg om je dorst te lessen en je reserves aan te vullen. In combinatie met gezonde voeding uiteraard. Sport je intensief of lang? Dan is een sportdrank die je bij ons koopt aangewezen. We geven je daarover graag advies.

Kinderen mogen vanaf twaalf jaar komen sporten bij Gym Tonic.

Nee. Iedereen die wil sporten in een moderne setting met een familiale sfeer is welkom bij ons. Leuk weetje: ons oudste clublid is negentig jaar!

Groepslessen

Ja, je dient voor elke les op voorhand te reserveren. Dit kan heel eenvoudig via de Gym Tonic leden app of aan de kiosk in de club zelf Je ontvangt bij inschrijving login & password. Je kan inschrijven vanaf een week van tevoren en zolang er plaats is. Indien de les volzet is, kan je registreren op de wachtlijst en krijg je een persoonlijk bericht van zodra er plaats vrijkomt.

Ja! Bij Gym Tonic willen we onze leden op een professionele en veilige manier in beweging zetten. Er is bij elke groepsles ruimte voor 20 deelnemers.

De meeste lessen zijn inderdaad voor iedereen geschikt. Bepaalde lessen vragen enige basisconditie en/of ervaring. Dit vind je terug in het groepslessenrooster.

Neen, dat is niet nodig. Gym Tonic voorziet voor alle deelnemers alle materialen, inclusief een matje. Ook het gebruik van een handdoek om de les te volgen én eentje om achteraf te douchen is inbegrepen.

Dat kan zeker! We adviseren je graag welk programma of welk lidmaatschap dan het beste bij je wensen past.

Wij geven geen live online lessen, maar bieden in onze Gym Tonic leden app wel een uitgebreide bibliotheek aan home workouts aan. Je vindt alle lessen van het Gym Tonic ONline programma terug in onze app bij het onderdeel ‘video’.

Ja. De lessen lopen gewoon door tijdens de schoolvakanties. Enkel op feestdagen worden er bij Gym Tonic geen lessen gegeven.

Personal Training

Je kiest voor een 1-op-1 personal training traject wanneer je 100% op jouw maat wil trainen, en op zoek bent naar een wekelijks begeleide trainer. Personal training is ook ideaal indien je lange tijd niet gesport hebt, of een operatie of periode van langdurige ziekte achter de rug hebt en op een veilige manier weer in beweging wil komen.

Ja, wij bieden 2 trajecten aan. Ons traject ‘essential’ is een traject van 6 weken en ons traject ‘advanced’ is een traject van 12 weken. Elk traject omvat o.a een wekelijkse training van 1u per week. We bekijken graag met jou persoonlijk welk traject het beste aansluit bij je wensen en noden.

Zeker, dat kan! Wij bieden small group trainingen aan tot maximaal 4 personen per groep. Het fun aspect staat bij deze vorm van training centraal.

Neen, dat is niet nodig. Je kan ervoor kiezen om uitsluitend voor een traject PT aan te sluiten bij Gym Tonic of je kan dit combineren met éen van onze andere programma’s.

Wellness

In onze thermen en wellness ruimte kan je helemaal tot rust komen in onze bio-sauna, finse sauna, hammam en infraroodcabine. Er is ook een relaxruimte met ligzetels, een ruim aanbod aan magazines en rustgevende achtergrondmuziek.

Neen, dat is niet de bedoeling. Het gebruik van thermen en wellness gebeurt naakt, maar je gebruikt je Gym Tonic handdoek onder je ganse lichaam. Je kan ook zelf nog een badlaken of badjas meebrengen.

Neen. Het thermen- en wellnessgedeeltje bij Gym Tonic is gemengd.

Ja, dat kan zeker! Je kan gebruik maken van het thermen- en wellness gedeelte van de club na het sporten of je kan Gym Tonic bezoeken enkel om te ontspannen in het thermen- en wellnessgedeelte.

Bar & Lounge

Dat kan zeker! In onze gezellige clubbar en -lounge bieden we een ruim assortiment aan koude en warme dranken aan. Dagelijks liggen er ook verschillende kranten en magazines voor je klaar. In de lente- en zomermaanden kan je nagenieten op ons gezellig terras.

Dat is niet de bedoeling. We verwachten dat je sportdranken bij ons terplaatse aankoopt. Water kan je onbeperkt nemen aan ons waterfontein of kan je aankopen.

Ja, dat kan! Je kan saldo opladen op je Gym Tonic armband. Dit kan je ter plaatse doen in de club zelf, of via de Gym Tonic leden app. Telkens wanneer je iets drinkt, wordt het bedrag in mindering van je persoonlijke saldo gebracht.

Zeker! Je kan in de ganse club gebruik maken van onze krachtige WIFI.

Heb je een vraag over fitness, sport of bewegen? Of wil je onder begeleiding en met een totaalaanpak je conditie of figuur verbeteren?
Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Of spring eens binnen in ons sport- en gezondheidscentrum in Reet (Rumst, Antwerpen).

Contacteer ons

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Meer info premium resultaatprogramma

Op zoek naar een EFFECTief afslankprogramma?