Fit & actief op vakantie: zo doe je dat!

Actief blijven op vakantie? Elke stap telt! Maar hoe doe je dat?

De zomer staat voor de deur en dat betekent: tijd voor avontuur! Of je nu een dagje weg gaat, een vliegvakantie plant, of gewoon geniet van een festival of speeltuin, de zomer zit vol met afleiding van je normale (sport)routine. Toch is het belangrijk om ook tijdens je vakantie actief te blijven. Elke stap telt voor een gezonde levensstijl, zelfs als je lekker op vakantie bent.


Maar hoe doe je dat? Gym Tonic heeft dé tips voor jou om ook tijdens je vakantie actief en fit te blijven. Lees verder en ontdek hoe je met effect je beweegmomenten kunt blijven inplannen, zodat je zelfs tijdens de zomer in beweging blijft!

Een actieve levensstijl, ook op vakantie?

Ja, het is heerlijk om aan de rand van het zwembad te relaxen met een verfrissende mocktail of om lekker in een hangmat te chillen op de camping. Maar wist je dat actief blijven tijdens je vakantie enorm veel voordelen heeft? Je geniet niet alleen meer van je vrije tijd, maar verbetert ook je gezondheid en welzijn. Het zorgt voor een perfecte balans tussen ontspanning en activiteit, wat je vakantie-ervaring nog leuker en bevredigender maakt.

Waarom zou je actief blijven op vakantie?

Actief bezig zijn helpt je om calorieën te verbranden en je gewicht stabiel te houden. Niemand zit te wachten op extra kilo’s na de vakantie! Daarnaast bieden actieve vakanties de kans om samen met familie of vrienden nieuwe avonturen te beleven. Dit versterkt jullie band en levert waardevolle herinneringen op. Samen sporten is toch veel leuker dan alleen?

Ontmoet nieuwe mensen en ontdek nieuwe plekken!

Vakantie is ook het perfecte moment om nieuwe mensen te leren kennen. Doe mee aan groepsactiviteiten zoals een yogales op het strand of een georganiseerde wandeltocht. Dit is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om sociale contacten te leggen. En wie weet, misschien vind je wel je nieuwe sportmaatje!

Toptip van het Gym Tonic Team: ontdek je omgeving!

Maak samen met je partner of gezin een wandeling in de buurt en ontdek wat de regio te bieden heeft. Blijf je thuis deze zomer? Probeer eens een andere fietsroute naar huis. Kleine veranderingen zorgen voor variatie en houden je gemotiveerd om in beweging te blijven.

Verzorg je fysieke én mentale gezondheid

Actief blijven verbetert je cardiovasculaire conditie, uithoudingsvermogen, spierkracht en flexibiliteit. Daarnaast heeft het een positief effect op je mentale gezondheid: minder stress, betere slaapkwaliteit en meer mentale ontspanning. Beweging in een nieuwe omgeving kan zelfs je creativiteit en probleemoplossend vermogen verbeteren. Je geheugen en concentratie zullen je dankbaar zijn!

De Gym Tonic box: jouw betrouwbare metgezel op reis!

Er zijn dus genoeg redenen om actief te blijven, zowel thuis als op vakantie. Veel accommodaties bieden sportieve activiteiten en fitnessruimtes aan. Ideaal om je training voort te zetten! Gym Tonic helpt je hierbij. Met onze handige Gym Tonic box blijf je ook op vakantie in beweging. Elke stap telt!

Wat zit er in de Gym Tonic box?

Onze box bevat eenvoudig uit te voeren oefeningen met minimaal materiaal. Perfect voor elk niveau! Met slechts drie trainingen van 30 minuten per week blijf je fit en gezond. De box is compact en past makkelijk in je koffer. Daarnaast krijg je een handige manual vol tips en tricks om direct mee aan de slag te gaan. Ideaal voor onderweg!

Blijf in beweging met de Gym Tonic app

Vergeet niet om ook onze Gym Tonic app te gebruiken. Hier vind je talloze home workouts en video’s om overal en altijd in beweging te blijven. Met ons anywhere & online aanbod ervaar je het Gym Tonic Effect altijd en overal.
Heb je interesse in de Gym Tonic box? Neem contact met ons op en wij stellen zorgvuldig jouw box samen.

Veel plezier en geniet van je vakantie!

Met deze tips en tools blijf je deze zomer actief, gezond en vooral: geniet je met volle teugen van je vakantie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Beweging als medicijn tegen stress & burn out

In het haastige, drukke leven van vandaag lopen we snel de voeten van onder ons lijf om de balans te vinden tussen werk, gezin en vrije tijd. De vele prikkels kunnen daardoor echter voor heel wat mentale onrust zorgen. Niet alleen voor onze fysieke gezondheid is het van belang om ‘stressverlagende activiteiten’ in de dagelijkse routine op te nemen. Ook onze mentale weerbaarheid krijgt hierdoor een boost.

Lees meer »

Koolhydraatarm & eiwitrijk dieet: een goed idee

Met de lente en zomer in het vooruitzicht kijken we misschien wat kritischer wat we op ons bord leggen. Winterse recepten maken plaats voor meer zonnige alternatieven. Frisse seizoensgroenten komen weer op het menu en lichtere maaltijden genieten de voorkeur.

Lees meer »

Contacteer ons

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Meer info premium resultaatprogramma

Op zoek naar een EFFECTief afslankprogramma?